Een verhaal van 4 generaties

De NV Zakenkantoor Vandenberghe is ontstaan uit een eenmanszaak van wijlen C.J. Vandenberghe. In 1938 kwam C.J. Vandenberghe in Beveren-Roeselare wonen, hij was toen reeds actief als verzekersagent. Door zijn huwelijk is hij begin de jaren zestig gaan samenwerken met de tante van zijn echtgenote, Mevr. Irma Vandeginste, die sinds begin de jaren twintig agent was van de Antwerpse hypotheekkas (dat later ANHYP werd). In 1968 heeft hij deze portefeuille overgenomen. Vanaf dit moment werd zowel de tak verzekeringen als bank vanuit één huis gecommercialiseerd. Vanaf 1972 nam C.J. Vandenberghe de verzekeringen voor zijn rekening en werden de bankactiviteiten ANHYP waargenomen door Mevr. Rosa De Jonghe.

In 1982 werd de zaak waargenomen door Henk Vandenberghe, de huidige bedrijfsleider, die de eenmanszaak omvormde tot een BVBA en later tot N.V. In 1986 vervoegde Veronique Ver Eecke (echtgenote van Henk Vandenberghe)  het kantoor om de bankactiviteit verder uit te bouwen.

In de loop van de jaren werden verschillende kantoren overgenomen. Een overzicht van de overnames kan U hiernaast zien. Het resultaat van deze overnames, maakt het kantoor tot wat het op vandaag is. 

Sinds januari 2015 is Alexander Vandenberghe, als vierde generatie in de zaak gekomen en later in dat zelfde jaar ook zijn echtgenote Delphine Rosseneu.

Thibault Vandenberghe, jongste zoon heeft het team versterkt sinds oktober 2019.